Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

maandag 26 november 2012

IT'S BEGINNING TO LOOK.......


Het begint te kriebelen. Kerst komt dichterbij en ik ben dol op deze tijd van het jaar. Het huis gezellig maken, kaarsjes en open haard aan. Heerlijk. Dit week-end ben ik alvast aan de slag gegaan. Allereerst zaterdagochtend op de markt een mooie dadeltak gekocht en hiermee een leuk stilleven gemaakt op de grote houten schaal.  De kerstballen had ik vrijdag al op de kop getikt voor een leuk prijsje dus de pompoenen zijn naar de tuintafel verhuisd


Geïnspireerd geraakt door verschillende Blogs en Internet heb ik zaterdag bij de bouwmarkt een steigerplank gekocht en zelf een kerstboom in elkaar geknutseld. 



Ik heb het hout gezaagd met de decoupeerzaag waardoor het niet zo strak is maar dat vind ik juist wel leuk bij het steigerhout. Hij ziet er nu erg Scandinavisch uit, ook mooi maar ik wil hem toch liever wat vergrijzen. Vanavond ga ik dus maar eens wat uitproberen op restjes hout. En dan versieren natuurlijk. 


En dan nog een project waar ik mee bezig ben. Deze letters heb ik al een hele tijd geleden bij Xenos gekocht. Ze zijn van karton. Ik heb eerst een proef gedaan met het beplakken met muziekpapier. Een heel gepriegel maar wel leuk geworden. De Xmas letters ga ik schilderen. De eerste laag zit er nu op, warm black van Abondanza krijtverf. Binnenkort het resultaat van de boom en de letters.


Fijne week allemaal. Un abrazo, Pascale

maandag 19 november 2012

BOLDERKAR


Gisteren de eerste verjaardag van mijn nichtje gevierd. Wat gaat zo'n jaar toch snel. Als cadeau heb ik onze oude bolderkar voor haar opgeknapt. Onze kinderen hebben hier ontzettend veel plezier mee beleefd. Toen ze klein waren ging hij mee op vakantie en sliepen ze er zelfs op het strand in. Of we maakten wandelingen naar het bos met de kids in de kar. Later werd hij achter de skelter gehangen en gingen ze met vriendjes en vriendinnetjes de hele buurt door. 


Oorspronkelijk was hij blank hout. Dus eerst goed geschuurd en in de primer gezet. Was nog een hele klus!



Matrasje erin en een kussentje van restjes stof.

 

Aan de ene kant rode bloemen en een bijtje.


Aan de andere kant gele bloemen en een lieveheersbeestje.


Hopelijk gaat de kleine meid er net zoveel plezier aan beleven als onze kinderen. 

Fijne week, Pascale