Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

woensdag 6 juni 2012

FLEUR EN KLEUR OP WOENSDAG

Deze fleur en kleur is eigenlijk van zaterdag. Dan gaan we altijd naar de markt om groenten, fruit, vis en natuurlijk bloemen te halen. En bij thuiskomst vind ik het leuk om de groenten mooi uit te stallen in deze Spaanse aardewerken schaal. Elke week weer een ander plaatje op het aanrecht dus.

De etagère heb ik onlangs wit geschilderd en een verouderde look gegeven. Lekker zomers met de turquoise borden, ook van een Spaans servies.



Kijk voor meer "Fleur en Kleur" op "Een sneller kloppend hart".
Un abrazo,
Pascale



maandag 4 juni 2012

BRAG MONDAY

Eigenlijk was ik deze Blog begonnen om de meubeltjes en accessoires te laten zien die ik opknap. Ik heb er inmiddels weer een aantal staan die een verfbeurt kunnen hebben maar vanwege allerlei andere projecten komt het er even niet van. Vandaag dus maar een klein projectje, een dienblad wat oorspronkelijk bruin was. Ik heb het wit geschilderd, hier en daar doorgeschuurd voor een doorleefd effect en er toen een afbeelding van een vintage theepot van  "The Graphics Fairy" opgeplakt, daarna weer afgelakt.

Ik wilde het eigenlijk verkopen maar hij staat wel leuk op de sidetable in de keuken en kleurt goed bij de andere spulletjes.




Doorgeschuurd voor een doorleefd effect.


Schattige theepot, toch?



Nog even dit mooie blikje erbij uit de verzameling van mijn vader.


Regenachtige groetjes uit het zuiden van het land.
Pascale

zondag 3 juni 2012

BROCANTE SERVIES EN CITROENKAARS

Vandaag een optreden gehad met onze Spaanse Tunagroep tijdens het "kikkerconcert" bij het IVN in Aarle-Rixtel. Het was nat en koud. Helaas, want de omgeving is er prachtig en de kikkers deden hun best. Maar het viel niet mee om een beetje fatsoenlijk te spelen. Ik ben toch al niet zo'n geweldige gitarist, en dan met koude vingers en voeten want ik moest natuurlijk toch een leuk jurkje aan en dus hakken eronder. Hoezo ijdel!? Na afloop heb ik nog even rondgelopen met mijn dochter, en grote fan, Veerle. Er stond een leuk kraampje waar we deze citroenkaars kochten.


Het is een echte citroen, uitgehold en gevuld met kaarsvet. IJzerdraadje erom en voilà, je hebt een sfeervolle muggenkaars. Ik heb hem thuis in de boom gehangen in afwachting van beter weer (en muggen). Ik ga denk ik ook eens proberen om ze te maken. Voor de liefhebbers van brocanteservies hier nog een leuk idee wat je er misschien nog mee zou kunnen doen als het niet meer in de kast past.




Grappig toch! De foto's zijn niet helemaal scherp, waarschijnlijk te wijten aan mijn koude vingers. Ik heb inmiddels een lekkere broek en warme trui aan getrokken en ga nu gezellig met een wijntje erbij jullie blogs lezen. Fijne zondag nog.

Un abrazo, Pascale

vrijdag 1 juni 2012

BALKON


Ik had nog beloofd een post te plaatsen met foto's van het balkon. We hebben 2 weken geleden ook het balkon een beetje aangekleed. Toen ik bovenkwam keek ik zo via de shutters het balkon op en dat vond ik wel een mooi plaatje. Er staat bijna altijd zon aan de achterkant dus we hebben een siergras geplant die daar goed tegenkan. De potten waren eerst bruin met okergeel maar die hebben uiteraard ook even een make-over gehad.

Vorige zomer hadden we een druivenstruik geplant maar die heeft het helaas niet overleefd. Dit jaar een poging met tomaten. Deze foto's zijn van 2 weken geleden. Ze zijn nu al flink gegroeid!


Dit is dus het uitzicht vanuit onze slaapkamer. De lavendel is inmiddels ook flink gegroeid.

En hier nog een keer de "roze" kant van Veerle.

Tafeltje van restjes hout en buitenkleed van Hema.

Over mooie plaatjes gesproken.

Onze slaapkamer, 2 jaar geleden gerestyled. We zijn er nog steeds erg blij mee.

Fijn week-end allemaal.
Un abrazo muy fuerte.
Pascale