Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

woensdag 25 april 2012

FLEUR EN KLEUR

Deze keer een roze bijdrage voor Fleur en Kleur op woensdag van "Een sneller kloppend hart". Wij hebben een flink balkon aan de achterkant van het huis maar omdat we ook een tuin hebben maken we er weinig gebruik van. Omdat onze dochter nogal een kleine slaapkamer heeft leek het me een leuk idee om het het gedeelte wat aan haar kamer grenst er een beetje bij te trekken. Ze vindt het leuk om buiten te zitten met vriendinnen of lekker op het balkon huiswerk te maken en toen ze twee weken geleden 15 werd heeft ze  van opa en oma deze stoelen gekregen.



Een schot in de roos natuurlijk. De tuinkabouter was ook een grapje van oma, jaren geleden al cadeau gedaan. Hij was limegroen en we vonden hem natuurlijk heel lelijk dus stond hij al die tijd in de bijkeuken. Voor haar verjaardag had ik hem roze geverfd en nu past hij er helemaal bij! Nog wat leuke potten in de zelfde kleur geverfd en gevuld met lavendel en ik moet zeggen,  het ziet er best gezellig uit. Papa is nog een tafeltje aan het maken. Ik zal hem laten zien als het klaar is. Helaas liet het zonnetje het afweten toen ik de foto's ging maken maar de voorspellingen zijn goed dus hopelijk kan ze binnenkort lekker gaan genieten op haar eigen balkon.






Un abrazo, Pascale



vrijdag 13 april 2012

KLEUR KIEZEN


 Ik ben bezig met een megaproject! Ik ben namelijk de hele woonkamer en -keuken aan het schilderen. Ik was het al lang van plan maar heb het steeds voor me uitgeschoven. En nu hebben we in de winter een lekkage gehad waardoor ik er echt niet meer onderuit kom. 3 weken geleden ben ik begonnen met het plafond in de woonkamer. Ik wilde eigenlijk ook meteen de keuken doen, ik dacht dan heb ik het ergste maar meteen gehad, maar ik had daarna enorme last van mijn nek en schouders. En omdat ik met de plafondverf nogal gekliederd had tegen de muur heb ik bedacht dat ik eerst de woonkamer dan maar af ga maken en me daarna op de keuken stort. Nu hoor ik jullie al denken, even wat muurtjes schilderen, dat is toch zo gebeurd. Ja, maar ik wil ook al het houtwerk schilderen, inclusief de op maat gemaakte kasten. Toen wij namelijk 18 jaar geleden in dit huis kwamen wonen hebben we alles in de kleur GO-0585 (een crème witte kleur) van Sigma geschilderd. Ik heb die kleur zo vaak bij laten maken dat ik het kleurnummer niet meer hoef op te zoeken. Maar nu ben ik die crème kleur zat en wil ik het allemaal wat frisser hebben. En dat is dus een monsterklus! Vandaag heb ik de vitrinekast in de grondverf gezet.


En verder ben ik bezig geweest om kleuren uit te kiezen voor op de muren. Een lastig karwei. Ik vind namelijk zoveel kleuren mooi. En ik heb iets met die namen die kleuren tegenwoordig hebben. Ik zou bijna een kleur willen nemen omdat ik de naam zo leuk vind klinken.


Wat dacht je van Lamp Room Gray, Shaded White of Mizzle van Farrow and Ball. Of Elephants Breath? Hoe heeft iemand het bedacht. Oh, en dan Charlotte's locks! Helemaal geweldig. Misschien ga ik die toch in de keuken doen. Dat is niet zo'n grote muur. Als het echt te heftig is kan ik het zo weer overschilderen.

De Soft Loft kleuren van Painting the Past vind ik ook prachtig. Old White en Hampton Gray heb ik op de slaapkamer en Green Tea zit nu in de keuken. Maar voor de woonkamer kan ik gewoon geen beslissing nemen. Ik ga er nog eens een nachtje over slapen en morgen hak ik de knoop door! Ik ben deze strepen namelijk ook helemaal zat! Ik laat jullie weten wat het geworden is!


Un abrazo, Pascale







woensdag 4 april 2012

Fleur en Kleur: ROOD!

Vandaag een bijdrage voor Fleur en Kleur van "Een sneller kloppend hart". Ik weet niet hoe het bij jullie is maar hier in Brabant begint het net te regenen. En ik heb zo'n zin in mijn zomerjurken.


Zoals deze "Dotty Strawberry" van "House of Dots".
De naam alleen is al leuk, toch? Een klassiek model met pofmouwen en striklint op de rug
mooi afgewerkt met een witte voering met kantrandje.


En dan deze geweldige (maar niet zo geweldig lopende) rode schoenen eronder die ik gekocht had voor de bruiloft van mijn broer.  Rood is altijd mijn lievelingskleur geweest. Vroeger, dat klinkt heel oud, ik bedoel voordat ik kinderen kreeg, ging ik niet zonder rode lippenstift de deur uit. Met graaiende babyhandjes was rode lippenstift niet echt handig maar nu kan het (allang) weer! Toen was, en nu is er nog steeds maar één lippenstift voor mij, l'absolu rouge van Lancôme. 



Al was het alleen maar vanwege de Lancôme reclame met Isabella Rosellini........


.........zal ik mijn haar weer eens kort knippen....???

Un abrazo, Pascale